De praktijk voor Ayurveda en Pedicure  

 Consulten, behandelingen, kuurprogramma's, workshops.   

Reinigingskuren - Detox.

Door onze voedingsgewoontes en drukke leefstijl kan het zijn dat onze spijsvertering niet meer optimaal werkt. Hierdoor kunnen er afvalstoffen in ons lichaam achter blijven. Deze afvalstoffen bestaan uit etensresten die onvoldoende verteerd zijn.  
Afvalstoffen kunnen ook bestaan uit toxische stoffen in voeding (hormonen, antibiotica, chemische toevoegingen, pesticiden) en luchtvervuiling uit onze woon of werkomgeving. 

Om in goede gezondheid te blijven is het van belang om af en toe aandacht te besteden aan het afvoeren van deze overtollige afvalstoffen.
Dit kan in de vorm van een reinigingskuur.

Een ayurvedische reinigingskuur is altijd persoonlijk. Geen enkele kuur is hetzelfde. De kuur wordt afgestemd op jouw constitutie, de eventuele klachten, de mate van disbalans en op jouw mogelijkheden.

Een van de vormen van een reinigingskuur is dat je een bepaalde periode een reinigend dieet volgt. Dit dieet bestaat uit lichte maaltijden die samengesteld zijn uit groentes, kruiden, mungbonen en rijst en je drinkt veel heet water of kruidenthee. Om deze kuur extra kracht bij te zetten is het raadzaam om specifieke massages te ondergaan en/of om bepaalde yoga oefeningen te doen die het reinigingsproces ondersteunen.
Tevens kunnen er kruidenpreparaten gegeven worden om het geheel nog effectiever te maken.

Een andere vorm van een reinigingskuur is een Pancha Karma. Dit is een kuur van minimaal 7 dagen. Aan de hand van het consult wordt een behandelplan samengesteld. Gedurende de kuur ontvang je iedere dag een behandeling en krijgt eten mee dat speciaal voor jou bereid is.
Na deze Pancha Karma kuur voel je je als herboren.
Deze kuur wordt veelal in samenwerking met dr Shailesh Muli uit Pune (India) gegeven. Dr Shailesh is een Ayurvedisch arts (B.A.M.S) en heeft aan de universiteit van Pune gestudeerd. Hij is gespecialiseerd in Pancha Karma, Garbhsanskar (zwangerschap), Pranayama en Yoga.

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden, neem dan gerust contact met mij op.